додому Новини Поперемінно сніг і дощ обіцяють синоптики у найближчі дні на Тернопільщині

Поперемінно сніг і дощ обіцяють синоптики у найближчі дні на Тернопільщині

659

snig_doschПоперемінно сніг і дощ обіцяють синоптики у найближчі дні на Тернопільщині. Проте згодом за їхніми прогнозами у погоди все ж з’явиться новорічний настрій. Поступово температура повітря до 31 грудня буде знижуватись, а дощ з мокрим снігом перейде у сніг. У найближчі дні ще збережуться пориви вітру.

На погоду на Тернопільщині впливатиме циклон. На найближчих кілька днів синоптики прогнозують дощі, на дорозі вночі та вранці буде ожеледиця. Пориви вітру сягатимуть 19-24 м/с. Температура повітря буде коливатися: 23 грудня від 1 до 6 тепла, а далі буде знижуватись.

– З 25 грудня ми очікуємо на Тернопільщині місцями мокрий сніг. В подальшому ближче до новорічних свят сніговий покрив буде утворюватися, а мороз буде посилюватися. В окремі дні спостерігатимуться такі явища, як поривчастий вітер, можливі слабкі хуртовини. Це вже ближче до новорічних свят в останні дні третьої декади грудня, – розповідає завідувач сектору організації робіт Тернопільського обласного гідрометеоцентру Оксана Софінська.

Теплий грудень типовий для нашої області, кажуть у гідрометеоцентрі. Хоча в останні дні середньодобова температура повітря перевищує кліматичну норму на 5 градусів, проте таку погоду не варто називати аномальною.

– Такі погодні умови на Тернопільщині спостерігалися досить часто. В останні роки грудень на Тернопільщині є дещо теплішим за кліматичну норму. Практично щорічно середньомісячна температура перевищувала кліматичну норму. Бувають і різноманітні погодні явища, як от у неділю, коли у нас випадав дощ, випадав сніг, був поривчастий вітер і утворювалися слабкі хуртовини, – каже Оксана Софінська.