додому Головні Понад 300 фортифікаційних споруд на Сході України спорудять спільними зусиллями області України

Понад 300 фортифікаційних споруд на Сході України спорудять спільними зусиллями області України

641

vlcsnap-2015-04-16-15h02m38s111Зупинити ворога на Сході, щоб не довелось зупиняти його тут. Понад 300 фортифікаційних споруд на Сході країни мають спорудити спільними зусиллями області України. Тернопільщині дісталось будівництво чотирьох об’єктів оборони. Підготовку до початку робіт та матеріально-технічне забезпечення бригад керівництво області обговорило з місцевими будівельниками під час робочої наради.

300 оборонних споруд на Сході України – руками мешканців інших областей. Слідом за військовими єдиним фронтом на захист країни стають українські будівельники. Тернопільським дісталось 4 об’єкти на Луганщині.

– На базі трьох будівельних організацій розпочато формування бригад, які будуть проводити будівельні роботи в Луганській обл. Зокрема, місто Попасна – 2 об’єкти… Це місто Золоте – 2 об’єкти… – говорить голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.

Наше завдання – зробити все, щоб ворога зупинити там, а не зупиняти його тут, – розповідає голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.

Фахівці з Тернопільщини вже побували на Луганщині, щоб оцінити об’єм робіт. Взятись за будівництво зголосилось кілька місцевих будівельних компаній, підприємства, установи та організації, щоправда є фірми, які співпраці уникають, кажуть в ОДА. Відправляти будівельні бригади керівники компаній готові вже на днях, самі намагаються забезпечити їх необхідним, проте вимагають підтримки і від чиновників.

– В нас, скажемо чесно, ще немає повної комплектації важкою технікою, екскаваторами, кранами, на 80% ми готові забезпечити харчами наші бригади будівельні, які виїжджають туди, на Луганщину, вчора ми домовились про 4 автобуси, які повезуть людей туди, – каже перший заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Крисак.

Допомогти продуктами зголосились місцеві аграрії, адже будівництво триватиме більше місяця. Завершити оборонні об’єкти мають до кінця травня. Частину грошей на будівництво виділили з Держбюджету, проте їх замало, кажуть чиновники. Комплектація будівельних бригад триває. Долучитись просять усіх, хто має таку можливість, адже захист країни і зміцнення її обороноздатності на Сході – спільна справа українців.