додому здоров'я Оновлений відділ ортопедії відкрили у Тернопільській університетській лікарні

Оновлений відділ ортопедії відкрили у Тернопільській університетській лікарні

848

vlcsnap-2014-10-22-17h08m48s41Оновлений після капітального ремонту відділ ортопедії та травматології Тернопільської університетської лікарні відкрили сьогодні у Тернополі. Востаннє його ремонтували ще понад десять років тому, каже завідувач. Розраховане на п’ятдесят ліжок, відділення готове приймати хворих зі всієї України, бо обладнання тут, кажуть лікарі, найкраще.

– Танк вистрілив і на мене завалилася стіна. Третього числа отримав травму, спочатку в Дмітров мене відвезли в лікарню, а потім в Дніпропетровськ, а з Дніпропетровська сюди. Тут взагалі чудові лікарі, чудовий медперсонал. Звертайтеся, направду, – радить “кіборг”, який постраждав у Донецькому аеропорту, позивний “Данді”.

Після нового року донецький кіборг вже повернеться на фронт. До того часу лікарі відділення ортопедії і травматології обіцяють поставити його на ноги. Наступного тижня виписуватись готується Ірина із Підгаєцього району. Місяць тому вона потрапила в аварію.

– В мене був перелом тазу, перелом гомілки внизу. І це було 2 операції на ноги і 1 на таз. Мені все склали, ніби все добре. Вчора була остання операція. Тут мені все подобається, лікарі, обладнання.  Ремонт тут дуже гарний, все мені дуже-дуже подобається, – розповідає пацієнтка Ірина.

Це відділення чекало ремонту понад 10 років. Протягом останнього – його оновили. На це пішло близько пів мільйона гривень – спонсорських та державних.

– В нас оновлені всі палати, хороші умови перебування. Хороші умови перебування пацієнтів, плюс – всі функціональні німецькі ліжка нові, з матрацами, з білизною. Також всі санітарні кімнати, – говорить завідувач відділу ортопедії та травматології Тернопільської університетської лікарні Сергій Гаріян.


На базі відділення ортопедії і травматології знаходиться і обласний центр ендопротезування. Тут проводять надскладні операції.

– Нескромно можу сказати: обладнання ортопедично-травматологічне, яке є в нашій операційній, немає в жодній клініці України. Щорічно ми виконуємо до 50 ендопротезувань колінних суглобів, близько 40 операцій на тазу, це до нас приїжджають люди зі всіх областей, – каже лікар.

Чимало у відділенні лікувалось постраждалих із майдану та зони АТО. Особливо часто тут доводиться мати справу із вогнепальними порененнями.