додому Новини Нові підручники мали отримати цього року учні третіх і шостих класів українських...

Нові підручники мали отримати цього року учні третіх і шостих класів українських шкіл

723

vlcsnap-2014-09-18-17h48m26s63Нові підручники мали отримати цього року учні третіх і шостих класів українських шкіл. Для третьокласників книги  розподілили по школах ще влітку, а книги для учнів шостих класів не отримали досі, коментують в міському інформаційно-методичному центрі освіти. 

Усі учні, окрім шестикласників, підручниками забезпечені, розповів нам директор “Школи-ліцею №6 ім.Назарія Яремчука”. Існує співпраця між навчальними закладами: якщо в одному книг не вистачає, а в іншому забагато, то вони ними обмінюються. Шестикласники, а за ними і вчителі, виходять із ситуації, як можуть.

– В одному класі ми попросили закачати новий підручник в планшет. Вони це зробили за декілька днів і всі носять на урок планшети. Тому ми в 6-Б класі користуємось новим підручником і проблем немає.  В інших класах, зважаючи на те, що не всі діти мають змогу придбати планшет, то ми взяли у бібліотеці старі підручники за 6 клас і працюємо за ними, сподіваючись, що дуже скоро новий підручник потрапить у нашу бібліотеку, – розповіла класний керівник 6-А класу ТНВК “Школа-ліцей №6 ім.Назарія Яремчука”  Ніна Михайлишин.

Кому технічні новинки не по кишені, користуються старими підручниками. Хоч програма і нова, але потрібний матеріал в старих книжках знайти можна.


– Різниця невелика в тому. Ми так жартуємо, бо будуть нові палітурочки і ще якісь речі змінені, як зазвичай  нас відбувається. Це на превеликий жаль. Чогось особливого від цього ми не чекаємо. Якщо дивитися глибше, то це не є великою проблемою, чи підручники надійдуть сьогодні, чи через місяць. Все таки залежить багато від вчителя, – вважає директор ТНВК “Школа-ліцей №6 ім.Назарія Яремчука” Олександр Остапчук.

Не вистачає підручників для ліцейних класів, каже директор школи. Тому пошук необхідних матеріалів лягає на плечі вчителів.

– В нас 10, 11 – це ліцейні класи. Потрібні біологія і хімія – підручники для поглибленого вивчення, то їх недостатньо. Ми надіємося, що через певний період вони все таки будуть. Вчителі знову ж так виходять із ситуації, користуючись інтернетом, користуючись додатковими посібниками, – каже директо шостої школи.