додому Новини Не можна відсувати на задній план вступ України у НАТО, вважає нардеп...

Не можна відсувати на задній план вступ України у НАТО, вважає нардеп Анатолій Гриценко

574

vlcsnap-2014-10-21-16h51m44s77Мир в Україні настане, коли ми виженемо окупанта, відновимо контроль над державним кордоном і забезпечимо дотримання законодавства, вважає народний депутат України Анатолій Гриценко. Для цього важлива єдність військових та політичних дій і скасування позаблокового статусу, адже без НАТО, вважає народний обранець, нам не обійтися.

У боротьбі за незалежність не можна відсувати на задній план вступ України у НАТО, вважає народний депутат України Анатолій Гриценко. А про скасування позаблокового статусу нині говорять все менше, а то й взагалі мовчать, каже народний обранець.

– В анонсованій стратегії реформ 2020 параметрами армії визначені не натівські параметри, а параметри позаблокової України. Там планується збільшити чисельність до півмільйона і фінансування в 5 разів. Так вчиняють ті країни, які без союзників… Якщо не вирішити питання скасування позаблокового статусу, тоді немає параметрів і орієнтирів для розвитку армії, всього силового блоку і загалом оборони країни, – вважає народний депутат України Анатолій Гриценко.

Ганебним назвав Анатолій Гриценко голосування у Верховній Раді, коли депутатам не вистачило голосів щоб внести до порядку денного проект Закону про визнання ОУН і УПА воюючою стороною у Другій світовій війні за свободу і незалежність України.