додому Головні На 5 серпня призначена ротація міліціонерів Тернопільщини, які служать на Сході України

На 5 серпня призначена ротація міліціонерів Тернопільщини, які служать на Сході України

651

vlcsnap-2014-07-28-16h42m33s4050 бійців батальйону “Тернопіль” готуються виїхати в зону АТО у середу, 30 липня. А на 5 серпня призначена повна ротація міліціонерів Тернопільщини, які служать на Сході України. Зброя, військове спорядження, одяг та їжа у тих правоохоронців, хто зараз на війні, є. Настрій у хлопців бойовий, дух міцний, віра у перемогу незламна. У цьому особисто переконались керівники обласної міліції та представники громадськості, які минулого тижня побували у місцях дислокації наших міліціонерів на Сході.

Сьогодні у зоні АТО служить майже сотня міліціонерів Тернопільщини. Охорона громадського порядку в місті Ізюм. Охорона стратегічного моста через Сіверський Донець. Зачистки у Краматорську та Сіверську. Служба на одному з найважчих блок постів між Слов’янськом та Краматорськом. Супровід колон військової техніки. Серед іншого, саме ці обов’язки виконують наші земляки. Їх командири без вагань кажуть, хлопці справді на війні. І як приклад розповідають про умови служби бійців Національної гвардії у Слов’янську.

– Коли ми подивились де вони служать, це було трохи шоком для нас. Тому що це приміщення тільки звільнили за декілька днів до їх приїзду. Перший поверх замінований, на кожному поверсі стоять наші бійці. Кожну ніч іде обстріл цього будинку. Всі сходи зруйновані. Вікон немає. Все всипано гільзами. Об’єкт дуже важкий, – розповідає заступник начальника міліції Тернопільської області Руслан Балик.

Зброя, військове спорядження, одяг та їжа у міліціонерів з Тернопільщини, які зараз служать в зоні АТО, є. За це керівництво обласної міліції дякує громаді міста та області. Настрій у хлопців бойовий, дух міцний, віра у перемогу незламна.

– Настрій і бойовий дух на висоті. Мої колеги це підтвердять. Бойовий дух такий, що на наступну ротацію вони не хочуть їхати до дому. Просяться, щоб залишатись знову. Ротувати їх потрібно, – говорить начальник управління кадрового забезпечення Тернопільської обласної міліції Віктор Гулич.

– Дух наших хлопців там достатньо високий. Хлопці впевнені у своїй перемозі. В тому, що вони там недаремно перебувають. Я побачив як вони переглядають малюнки дітей, які їм передають. На одному з блок-постів з цих малюнків зробили цілу вітрину. І те, що називалось українською символікою, і тризуб, який був раніше побитий, це все символічно піднімається, встановлюється. Відновлюється повага до національних символів на цій території, – каже депутат Тернопільської облради Степан Барна.

Тернопільські міліціонери на Сході України в пошані. Місцеві мешканці та влада дякують хлопцям за роботу та за безпеку. Хоча до втановлення справжнього миру у цій частині нашої держави ще не близько. Підполковник Руслан Балик у зону АТО вперше потрапив п”ятого червня. Тоді, каже, все вказувало на те, що війна стрімко рухається на захід. Сьогодні офіцер з оптимізмом говорить про нашу неминучу перемогу.

– Тоді було страшно. Тоді це був кордон Харківської області. Тоді вони заходили ближче сюди. Коли машини обстрілювали там. Коли готель “Сім вітрів” кожен день був обстріляний. Коли я приїхав другий раз, вдалось вже вивести нагих працівників УБОЗу. Коли я приїхав третів раз, я вже сам попав туди. Значить воно десь відступає. Але, якщо сказати вцілому, війна сама настояща. Подивитись на зруйновані міста, магазини, будинки. Прийшла сама настояща війна. Але тішить те, що воно від нас відходить, – пояснив Руслан Балик.