додому духовність На Тернопільщині стартує десята акція “Миколай про тебе не забуде”

На Тернопільщині стартує десята акція “Миколай про тебе не забуде”

671

vlcsnap-2014-11-12-16h34m47s237На Тернопільщині стартує десята акція “Миколай про тебе не забуде”. 15 листопада в храмі Святого Йосафата відбудеться перше пакування пряників, їх можна буде купити в усіх греко-католицьких церквах Тернополя. У храми також просять приносити іграшки, канцтовари, засоби гігієни і благодійні пожертви. Зголошуватись закликають і волонтерів.

15 листопада на Тернопільщині стартує десята ювілейна акція “Миколай про Тебе не забуде”. Організатори закликають тернополян приносити подарунки у будь-яку греко-католицьку церкву у Тернополі. Як і минулого року, в рамках акції “Миколай про тебе не забуде”, у церквах можна буде придбати пряники. Виручені гроші витратять на цукерки і мандарини для малечі. Благодійники закликають тернополян стати активними учасниками.

– Перше пакування пряників відбудеться в церкві Святого Йосафата, що на Дружбі. Далі плануємо кожної суботи пакувати пряники. 27 числа в нас буде благодійний концерт, з 8 до 12 – традиційні майстерні Святого Миколая. І вперше для Тернополя буде парад помічників святого Миколая – це буде 14 грудня. Він буде такий повномасштабний, – розповів координатор акції “Миколай про тебе не забуде” Назар Біляк.

Щороку подарунки отримує більше тисячі дітей. Цьогоріч ця цифра буде ще більшою, бо волонтери формуватимуть пакунки також для дітей бійців, що нині воюють на Сході, та переселенців.

– Хочемо пакувати подарунки певні такі пакунки для звільнених міст. Тобто, везти туди подарунки. А парад помічників святого Миколая буде завершуватися ярмарком на Театральному майдані, де всі отримані гроші підуть на допомогу у звільнені міста, – говорить Назар Біляк.


Протягом місяця благодійники готуватимуться до акції. Не зайвими у добрій справі будуть і руки. Організатори акції запрошують усіх охочих стати помічниками Святого Миколая.

– Найкраще можна долучитися і зареєструватися через інтернет. В групі Вконтакті “Миколай про тебе не забуде/ Тернопіль” є посилання на реєстраційну анкету, там можна залишити свої персональні дані, а далі наші координатори до людей зателефонують і скажуть, що коли буде відбуватися. Там також можна вибрати рід занять, якими люди хотіли б займатися, тобто: рознесення подарунків, чи пакування пряників, чи допомога на майстерні Святого Миколая, сортування речей, які приносять на фабрику, – каже координатор акції.