додому Новини На Водохреща з кранів тернополян тектиме свячена вода

На Водохреща з кранів тернополян тектиме свячена вода

761

V_190115_03 19 січня у день Богоявлення Господнього у Тернополі священнослужителі традиційних християнських церков здійснили чин освячення води на водопровідних насосних станціях комунального підприємства «Тернопільводоканал», повідомляє сайт Тернопільської міської ради.

«Освячена вода на Водохреща має чудотворну силу. Вважається, що вся вода стає святою, благодатною і цілющою. Освячення води на водопровідних насосних станціях Тернополя дає змогу кожному тернополянину у своїх домівках отримати свячену воду. Нехай цілюща йорданська вода змиє зневіру і хвороби, хай додасть сили і натхнення до щоденних добрих справ. Нехай у цей день очистяться наші душі і тіла, нехай благодать Божа зійде на кожну людину, мир і щастя прийдуть в кожну тернопільську оселю», – зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

За словами директора КП «Тернопільводоканал» Володимира Кузьми, своїми якостями освячена вода не поступатиметься воді, яку освятили у церкві: «Багато науковців говорять про те, що в день Водохреща, з початком Богослужінь вся вода, чи вона знаходиться в централізованій системі, чи вона знаходиться в відкритому джерелі, чи в посудині в нас в квартирі, відчуває цю енергетику, набуває особливих позитивних властивостей і є корисною для людей».V_190115_02