додому Головні Народна люстрація: головного лікаря Теребовлянської лікарні викинули у смітник

Народна люстрація: головного лікаря Теребовлянської лікарні викинули у смітник

1104

styranko_smitnykНародна люстрація на Тернопільщині триває. Громадські активісти не згодні чекати набрання чинності закону «Про люстрацію» і показують, що місце чиновникам-корупціонерам – у смітнику. Цього разу там побував головний лікар Теребовлянської районної лікарні і, одночасно, депутат районної ради Ярослав Стиранка.

На Тернопільщині триває народна люстрація. Головного лікаря Теребовлянської районної лікарні громадські активісти, представники Правого сектора, відправили у смітник. Активісти стверджують, зробили це небезпідставно. Запевняють, мають на руках судове рішення, яке доводить корупційні дії головного лікаря. Чиновник необґрунтовано призначав грошові премії – додатки до заробітної плати своїм родичам, які також працюють в районній лікарні.

– Він незаконно нарахував своїм членам родини, вся його родина працює в одній лікарні, в районі 100 тисяч гривень. В період якраз цих революційних дій, коли наші хлопці на майдані гинули, він незаконно нараховував їм ці гроші. Сама в нього зарплата, вчора нам підтвердили в районній раді – близько 20 тисяч гривень. Жінка його працює головним акушером районної лікарні. Було дуже багато смертей, їх також треба всі піднімати. Неодноразово воно, бо він – його важко назвати. Воно стояло на колінах і просило вибачення в тих матерів, які родили тих дітей і причина – вина його жінки, – розповідає громадський активіст Агдрій Об’єщик.

Після візиту громадських активістів, головний лікар районної лікарні Теребовлі написав заяву на звільнення. Люди також вимагають скликання позачергової сесії районної ради, яка б розглянула питання звільнення Ярослава Стиранки з посади.


В поле зору активістів потрапив ще й начальник реєстраційної служби Теребовлянського району Володимир Васенда.

– Близько десяти чоловік підтвердили, чим він займався, і сказали, що ні одна реєстрація не проходила без дачі хабаря. Це не одна людина, нам цього було достатньо, щоб повірити, і раніше, коли були вибори. Він стояв за Партію регіонів, і не тільки стояв, а купляв голоси, люди розказали, зокрема село Лошнів, – каже Андрій Об’єщик.

Цього чиновника від смітника врятувала заява за власним бажанням та вибачення перед народом. Звільнити кабінет він пообіцяв впродовж трьох днів.

– Працюючи на посаді, я робив помилки. За помилки свої соромно, стараюся більше не робити. Кожна людина робить помилки, і я робив, я це визнаю. Давайте без смітників хлопці, хай Бог Вас помилує.

Громадські активісти продовжуватимуть в тому ж дусі, кажуть, народну люстрацію не зупинити.

– Вже якщо почалося – так зупинятися ніхто не буде. Надоїло вже. Скоро буде рік часу, як пройшла революція гідності, а цей мусорник, що по кабінетах сидить, не зважає на це і продовжує засиджуватися. Люстрація не за горами.