додому Новини Медиків області у Тернополі навчали допомагати при кровотечах та політравмах

Медиків області у Тернополі навчали допомагати при кровотечах та політравмах

551

vlcsnap-2015-01-23-16h48m14s196Як правильно надавати допомогу при інфарктах, аритміях, цукровому діабеті, політравмах медиків зі всієї області навчали у Тернополі у Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Усі українські медики повинні вміти працювати в екстрених умовах.

У Тернополі вперше в Україні на базі швидкої допомоги відкрили курс медичного рятівництва, каже Михайло Джус, відтоді щороку в місті проводять як теоретичні, так і практичні конференції, навчання. Цього разу медики практикувалися надавати допомогу при політравмах та кровотечах.

– Буде задіяна машина, яка попадає в аварію, відповідно виїжджає бригада наша і витягають постраждалих, надають допомогу, – розповідає директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Михайло Джус.

Такі навчання і тренінги дають неабиякі результати, каже Михайло Джус. Тернопільський Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф неодноразово перемагав як у Всеукраїнських , так і Міжнародних змаганнях. Через події в Україні минулого року змагання бригади швидкої допомоги не проводили. Цьогоріч, враховуючи сьогоднішню ситуацію потрібно організовувати навчання присвячені тактичній медицині.

– Коли в нас буде нарада в нашому центрі, я буду говорити, що Тернопіль готовий приютити всю Україну. Тим більше, що ми були перші на впровадженні таких семінарів і змаганні бригад з підключенням Польщі, Литви, Молдови, ми розпочинали, ми готові і далі продовжити, – каже Михайло Джус.