додому культура Мандрівний фестиваль документального кіно у Тернополі відкриють фільмами про майдан

Мандрівний фестиваль документального кіно у Тернополі відкриють фільмами про майдан

763

dN-FhPmJUGkМандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA всьоме завітає у Тернопіль. Фільми також зможуть переглянути мешканці Бережан, Зборова та Добровідської виправної колонії.

19 документальних стрічок про права людини покажуть на цьогорічному фестивалі документального кіно Docudays UA. Фільми – режисерів із різних країн світу, у них автори намагались привернути увагу до людських проблем, з якими вона стикається у суспільстві та піднімають питання людської гідності.

– Кожного року останнього тижня березня цей фестиваль бере свій початок у Києві, де відбувається протягом тижня. А потім найкращі фільми, які відбираються після цього показу, вже роз’їжджаються по всій Україні, – розповіла творчий директор фестивалю Docudays UA в Тернополі Юлія Іванчук.

Фільми покажуть у Тернополі, Бережанах, Зборові та Доброводівській виправній колонії. Цьогорічні покази пройдуть під егідою майдану.

Фестиваль Docudays UA, наголошують організатори, неполітичний. Вхід на всі покази – вільний. У день відкриття, 26 листопада, показ відбудеться в галереї Бункермуз, де покажуть два фільми: “Євромайдан. Чорновий монтаж” і “Помаранчева зима”. Стрічок, які показуватимуть в інші дні – про путінську Росію, останні місяці громадянської війни в Шрі-Ланці, Фукусіму, українські події останніх років та чимало інших.