додому Новини Екзамен з української мови – 24 квітня

Екзамен з української мови – 24 квітня

680

vlcsnap-2015-04-02-18h30m49s230Цього року вперше абітурієнти складатимуть одночасно шкільний екзамен з української мови і ЗНО з цього ж предмету. Тому перше тестування з української мови і літератури відбудеться 24 квітня. Це обов’язкове ЗНО, яке складатимуть одинадцятикласники, студенти училищ, коледжів і випускники минулих років, які мають намір вступати у вищий навчальний заклад у 2015-у. Будьте уважні. Вперше запрошення на тестування не надсилатимуть звичайною поштою, а тільки в електронному вигляді.

– Запрошення можна буде роздрукувати лише із персональної сторінки за номером сертифіката і пін-кодом сертифіката. Цією можливістю потрібно буде скористатися всім без виключення зареєстрованим і отримати запрошення таким способом, – розповів заступник директора ТОКІППО з питань ЗНО та моніторингу якості освіти Юрій Шайнюк.

Запрошення на тестування уже надійшла на електронні сторінки учасників. Загалом на Тернопільщині ЗНО з української мови і літератури складатиме майже сім з половиною тисяч абітурієнтів. Тому створять 33 пункти тестування, з них дванадцять у Тернополі.

Організатори закликають абітурієнтів посилено готуватися до тестування, бо списування і користування технічними засобами не допустять. Відтепер в абітурієнтів з’явиться нова можливість. Кожен, хто надішле електронний запит, зможе отримати відскановану копію своїх відповідей на тестові завдання приблизно через тиждень після ЗНО.

– Це з метою подачі чи не подачі апеляції і очікування результату. Дуже велика напруга є в період між закінченням тестування і отримання результату: чи я там зробив помилку, чи я забув внести, чи я переніс з зошита ту чи іншу правильну відповідь. Ці питання завжди турбують наших абітурієнтів, тому вони зможуть, заповнивши заявку, отримати на свою електронну сторінку відповіді, – каже Юрій Шайнюк.