додому Новини Дитячий садочок № 34 – єдиний у тернополі, де є басейн

Дитячий садочок № 34 – єдиний у тернополі, де є басейн

3779

vlcsnap-2015-02-27-14h48m55s177Здоров’я дітей – насамперед. В 34-му дитячому садку Тернополя ділились досвідом як вберегти здоров’я дошкільнят. Там навчаються також діти з психофізичними вадами. Це єдиний садочок в місті, в якому діє басейн.

34-й дитсадок Тернополя не є звичайним, серед інших тут навчаються діти з обмеженими фізичними, розумовими можливостями та вадами опорно-рухового апарату. Працівники дитсадка роблять усе можливе, щоб їх вихованці почували себе комфортно та могли нормально розвиватися. Цей садок є єдиним в Тернополі, який має власний басейн. Діти займаються в ньому двічі на тиждень. Плавання приносить неабияку користь діткам: зокрема, для органів дихання і кровообігу, воно зміцнює дихальну і серцево-судинну системи, м’язи і кістки, є профілактикою плоскостопості. Плавати діткам потрібно починати якомога швидше, каже тренер Олег Хомич.

– Є спеціальні вправи для ознайомлення з водним середовищем, спочатку вони просто заходять трогають водичку, потім хлюпаються. Ну і два-три заняття і дітки перестають боятися води. Чим в меншому віці, тим краще, бо в три роки дітки вже деякі зажимаються бояться, плавання в нас починається з трьохрічного віку з молодшої групи.

В садочку роблять все можливе, аби попередити також ортопедичні захворювання у дітей. Для цього підготували нестандартне обладнання.

– Прошу звернути увагу на ці предмети, які знаходяться на підлозі – це нестандартне обладнання для профілактики ортопедичних захворювань і хочу похвалитися, що все це зроблено руками працівників нашого закладу, – каже завідувач Тернопільського дитсадка № 34 Віра Дячук.

В тридцять четвертому дитячому садочку ділилися досвідом і знаннями з іншими дошкільними навчальними закладами Тернополя.