додому АТО Депутати міської ради вимагають ввести воєнний стан в зоні АТО

Депутати міської ради вимагають ввести воєнний стан в зоні АТО

901

vlcsnap-2014-09-02-18h15m46s144За негайне введення воєнного стану в зоні проведення антитерористичної операції  виступили і депутати Тернопільської міськради. Відповідне звернення до Президента вони прийняли сьогодні на засіданні позачергової сесії.

– Пора подивитися правді у вічі і називати речі своїми іменами. Доки ми будемо називати війну, яка прийшла на нашу землю якоюсь операцією. Я закликаю Вас проголосувати за дане звернення і я буду знати, що недаремно приїхав сюди на кілька днів, – говорить доброволець, учасник АТО Андрій Русенко.

Депутати Тернопільської міськради підтримали звернення щодо негайного введення воєнного стану в зоні проведення антитерористичної операції. “За” проголосувало 38 обранців.

– Депутати прийняли своє рішення. Воно буде направлене до РНБО, Президента та Верховної Ради. Є діюче законодавство, яке чітко регламентує порядок дій. Таке подання первинне зробити РНБО, Президент його підписує, подає у Верховну Раду. Відповідно будемо чекати далі, які дії будуть приймати перші посадові особи держави, – каже міський голова Тернополя  Сергій Надал.