додому освіта День Св.Миколая у Чортківському медичному коледжі відзначили благодійною акцією.

День Св.Миколая у Чортківському медичному коледжі відзначили благодійною акцією.

579

vlcsnap-2014-12-19-18h14m41s244Майбутніх медиків навчають ділитись промінчиками добра, аби самим ставати добрішими. День Святого Миколая у Чортківському медичному коледжі відзначили благодійної акцією. Студенти, викладачі, воїни АТО і їх родини.  Того дня без подарунків ніхто не залишився.

Колектив Чортківського медичного коледжу вважає себе родиною. Щорічно до родинного кола приймають і до дітей-сиріт. Сьогодні їх – тридцять п”ять. Тут їх не лише навчають, а й увагою і турботою дарують відчуття рідного дому.

– Коледж великий. 1700 студентів, 200 штатних викладачів і викладачі, які працюють за сумісництвом. Це багато, це великий колектив. Але власне це почуття родини, такого якогось нашого, і ці діти зразу стають нашими, – каже ВАСИЛЬ ПАНАСЮК, заступник директора з гуманітарних питань Чортківського медичного коледжу

– Я проживаю в гуртожитку, я харчуюсь безкоштовно в їдальні, я також отримую матеріальну допомогу безкоштовно, стверджує студент коледжу.

Викладачі розповідають, діляться з вихованцями не лише медичними знаннями і вміннями, але і життєвим досвідом. Навчають і грішми розпоряджатись, і в побуді собі зарадити. І відповідати за свої вчинки.

– Щоб не склалося враження, що ми так їх опіковуємо, опіковуємо, а вони потім виростають так, знаєте: я сирота, а мені належиться. В нас і відповідальність є. Ти маєш все, але ти відповідаєш за свою науку і , як ти щось не то, то будеш на рівні з усіма відповідати, – наголошує ВАСИЛЬ ПАНАСЮК, заступник директора з гуманітарних питань Чортківського медколеджу.

Родинні зв’язки не обриваються і після завершення навчання, розповідають викладачі і студенти.

– Я думаю, ми ніколи не залишимося самі і ми в будь-який момент будемо мати можливість вернутися сюди.

У святковий день студенти і самі отримали подарунки і подбали про інших – це теж ознака доброї родини.

– В коледжі проводились такі акції. Виготовляли іграшки, частина їх прикрашає нашу ялинку, решту викладачі викупили собі додому, готувалися канапки, реалізовувалася кава для викладачів, для студентів, таким чином була зібрана чимала сума. Дух патріотизму тут присутній, а такі молоді серця вони сприймають усе невинно і патріотично, – ОЛЕГ МИХАЙЛЮК, каже завідувач коледжної аптеки.

За виручені гроші придбали ліки для сімей воїнів АТО. Не залишилися без уваги і солдати.

– Студенти Чортківського державного медичного коледжу приготували такі невеличкі солодкі подарунки і хочемо, щоб до кожного воїна прийшов такий святий Миколай. Ми, напевно, як і кожна людина в Україні молимося за мир і спокій в Україні. Надіємось, що вони отримають подарунки і наші листи, адресовані їм, – розповідають учасники акції.

А зевершили родинне свято молитвою і старою улюбленою піснею, яку завжди співали в українських родинах загадковим вечором перед Миколаєм, очікуючи приходу Чудотворця.

– Пам’ятаєте, як на Миколая співали: ой хто, хто Миколая любить, ой хто-хто Миколаю служить, тому святий Миколай на всякий час помагай, Миколаю. Вітаю вас, каже ЛЮБОМИР БІЛИК директор Чортківського державного медколеджу.

Подробиці про родинне свято у Чортківському медичному коледжі дивіться у програмі Галини Мацейків “Погляд зблизька” у неділю, 21 грудня о 14-ій.