додому Новини Двох жителів Зборівщини підозрюють у грабежі та крадіжці

Двох жителів Зборівщини підозрюють у грабежі та крадіжці

614

grabezh19-річного та 24-річного мешканців села Тустоголови, що на Зборівщині,  підозрюють у крадіжці та грабунку. Ініціатором був 19-річний хлопець із неблагополучної родини. Його вже неодноразово притягали до кримінальної відповідальності за крадіжки та зберігання наркотиків. 

Першим об’єктом хлопці обрали покинутий будинок, господар якого  мешкав на Львівщині. Досередини проникли, виламавши замок вхідних дверей. Із цінних речей знайшли лише електропилку. Однак, понишпоривши по кімнатах, злодії назбирали ще цілу купу металевих речей. Крадене здали на металобрухт, а виручені гроші витратили на спиртне.

Наступною жертвою став 32-річний мешканець Зборова, якого вони запросили до себе у гості. Усі троє випивали. Коли ж гість вирішив прощатись, парубки розгнівались, і між ними зав’язалася суперечка.  Під час сварки господар та його товариш побили чоловіка,  забрали гаманець з грошима та вигнали його з дому. Здобиччю грабіжників стала тисяча гривень. Потерпілий звернувся за допомогою в міліцію. Правоохоронці розшукали злодійський дует. Парубки зізналися у скоєному.

За фактом крадіжки та грабунку відкрито кримінальні провадження. Дії підозрюваних слідчі кваліфікують  за статтями 185 (крадіжка) та статтею 186 (грабіж) Кримінального кодексу України.  Триває досудове розслідування.