додому Головні В Тернополі по-новому реєструють немовлят

В Тернополі по-новому реєструють немовлят

745

vlcsnap-2015-01-23-15h36m28s196В Тернополі по-новому реєструють немовлят. Для батьків процедура реєстрації місця проживання новонароджених спростилася. Більше не потрібно особисто звертатися в територіальний підрозділ Державної міграційної служби України, а в управління соціальної політики.

Після народження дитини і оформлення свідотцва в РАЦСі один з батьків, з яким постійно проживає немовля, має звернутися в управління соціальної політики. Потрібно написати заяву, взяти з собою паспорт одного із батьків, а також свідоцтво про народження дитини і його копію.

– На основі цих документів працівники управління соціальної політики готують відповідно подання до міграційної служби, заповняють форму, затверджену МВС. Протягом 5 днів міграційна служба реєструє дитину і повідомляє про реєстрацію в управління соціальної політики, – розповів в.о. начальника управління соціальної політики Тернопільської міськради Володимир Сулима.

Якщо батьки новонародженого зареєстровані за різними адресами, заявник повинен вказати, що місце проживання дитини визначено за згодою батьків. Малюк може бути зареєстрований лише разом з одним із батьків чи законних представників. Таке спрощення має допомогти батькам пришвидшити процедуру оформлення дитини. Далі управління соціальної політики призначає сім’ї новонародженого допомогу. Перша разова виплата складає 10 320 грн.

– На даний час розмір цієї допомоги фіксований не залежно від кількості дітей і становить 41 280 грн., з яких 810 грн. виплачується протягом 2 років щомісяця і третій рік 130 грн. щомісяця, – каже Володимир Сулима.