додому культура В Тернополі нагородили волонтерів, громадських діячів, працівників комунальних підприємств

В Тернополі нагородили волонтерів, громадських діячів, працівників комунальних підприємств

613

Волонтери, громадські активісти, працівники комунальних підприємств Тернополя отримали сьогодні нагороди від влvlcsnap-2014-08-27-17h05m13s78ади міста за сумлінну працю на благо громади. Подяки, цінні подарунки, нагрудні знаки, а ще слова про те, що саме вони – найкращі люди Тернополя.

У сесійній залі Тернопільської міської ради люди різні за віком, статтю, професіями та статками. Їх об”єднала вдячність влади за добросовісну роботу та волонтерську діяльність. Серед нагородежних – Лілія Мусіхіна – філолог, художник-оформлювач, етнограф, журналіст, цьогорічний володар четвертої премії літературного конкурсу “Коронація слова”. Але тернопільська громада сьогодні дякує пані Лілії не за літературні досягнення. Волонтер за покликанням. Вона вміє, знає, хоче, намагається і організовує людей. Майдан, Самооборона, а сьогодні усі зусилля спрямовані на допомогу українським військовим на Сході.

– Я краплинка цього теплого океану, я знаю до кого звернутись, я знаю кого попросити, я знаю, що люди не відмовлять. Таким чином ми налагодили швейну майстерню. Це вже великий цех. Бабусі, які сиділи просто плакали, що не можуть допомогти, тепер вони шиють те, що потрібно людям в першу чергу. Діти, яких треба захистити від війни, вони першими відправили велику машину на 15 тонн. Долучились бізнесмени, але 80% вантажу було зібрано руками цих дітей, – каже Лілія Мусіхіна, волонтер, член “Самооборони”

Після місяців клопіткої роботи з організації тернопільської громади та за час спілкування із сотнями тернополян, пані Ліля переконує, наші люди надійні, відповідальні і у своїй більшості щедрі та безкорисливі.

– Кров, яка тече в моїх жилах, це кров з тернопільської води. Я це відчуваю. Я виросла на тернопільській бруківці. Всі мої друзі тут. Для мене мер, це як представник громади, представник моїх друзів, це людина, яка дякує мені від імені моїх хлопців, яких я зараз намагаюсь одягнути і нагодувати. І для мене це дуже почесно, – зазначила Лілія Мусіхіна, волонтер, член “Самооборони”
– Я хочу подякувати усім вам, всім тернополянам, які не потрапили у ці списки. За їхню щоденну кропітку працю, за їхній вклад у розвиток міста. Хочу побажати всім нам миру, всім нам злагоди. Щоб ми своєю спільною працею змогли зробити наше місто ще кращим, – каже міський голова Тернополя Сергій Надал.