додому духовність В Архикатедрі – подвійне свято – храмовий празник і 25 річниця з...

В Архикатедрі – подвійне свято – храмовий празник і 25 річниця з Дня заснування парафії

655

vlcsnap-2014-12-22-14h04m08s37Сьогодні в християн – празник Зачаття Пресвятої Богородиці Святою Анною. В Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці – подвійне свято – храмовий празник і 25-та річниця з Дня заснування парафії. З цієї нагоди в Архикатедрі відслужили Архієрейську Літургію. Пряму трансляцію Богослужіння можна було переглянути на ТV-4.

Зачаття Марії тісно пов’язане з Її місією – стати Матір’ю Христа. Вона мала привести на світ Божого Сина, тому Господь освятив Пресвяту Діву, надаючи Їй привілей свободи від первородного гріха.

– Пречиста Діва Марія ще від початку була захоронена від того гріха і була непорочна, без гріха зачата, яка була приготована, щоб стати матір’ю Господа. Вона вже від утроби своєї Матері Анни була приготована, щоб стати матір’ю Господа, – розказує сотрудник Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці отець Ярослав Шевчук.

Свято Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці є прообразом людського звільнення від гріхів через Святу тайну Хрещення та побожне життя. В Архикатедрі Тернополя сьогодні – храмовий празник та 25-та річниця із Дня заснування парафії. А ще цього дня християни згадують завершення періоду переслідувань Української греко-католицької церкви. В Соборі урочисто відправили Архієрейську літургію. Очолив її Архієпископ та Митрополит Тернопільсько-Зборівський Владика Василій Семенюк, із ним співслужили чотири Владики: Архиєпископ і митрополит Львівський, Екзарх Луцький, Владика Коломийсько-Чернівецький та Владика із Закарпаття.


– В цей день ми святкуємо ювілей – 25 років від дня заснування парафії. Коли наша УГКЦ 1989 році виходила з підпілля – це перший храм в Тернополі, який був відкритий нашими вірними для публічних, урочистих богослужінь. Відтоді вже 25 років наш храм безперестанку відкритий для всіх потребуючих вірних, щоб приходити і тут складати свої молитви, – каже отець Ярослав.