додому Новини “Вірші з війни” Богдана Гуменюка презентували у Тернополі

“Вірші з війни” Богдана Гуменюка презентували у Тернополі

684

“Вірші з війни”  збірку з такою назвою презентував в Українському Домі “Перемога” уродженець Тернопільщини, заступник командира добровольчого батальйону ОУН Борис Гуменюк.

Борис Гуменюк на війні з 22 червня. Боєць одного разу познайомився з 19-річним хлопцем, родом з Чорткова. Він ніс бойовий пост, в одній руці тримав автомат, в другій – мобільний телефон і намагався написати смс. Однак у нього нічого не виходило, треба було чогось позбутися: або автомата, або телефона. Напевно, на тому кінці для нього був хтось дуже важливий. Можливо, його дівчина, каже Борис Гуменюк. Ця сцена дуже зворушила заступника командира добровольчого батальйону ОУН і він одразу сів і написав вірш.

На війні нема можливості робити чорновики, записи, редагувати, каже Борис Гуменюк. Але це війна 21 століття, у бійців є айфони, планшети.

– У мене був планшет. Одразу опублікував вірш на своїй сторінці у «Facebook», потім зателефонував своєму товаришу, поету. Кажу: «Ванька! Ти глянь, я там щось написав. Подивися, якщо воно геть паскудне, то я одразу приберу». Іван залишив коментар з одного слова, він написав: «Бомба!». І я б хотів Вам ту бобму запрезентувати, – каже заступник командира добровольчого батальйону ОУН Борис Гуменюк.