додому АТО “Війну в Україні можна було попередити”, – вважає екскомбат “Айдару” Сергій Мельничук

“Війну в Україні можна було попередити”, – вважає екскомбат “Айдару” Сергій Мельничук

715

Війну в Україні можна було попередити, Крим продали, а перезавантаження влади відбудеться після місцевих виборів. Так вважає народний депутат України, який після обрання склав повноваження командира батальйону АЙДАР, Сергій Мельничук. У Тернополі він побував на суді над майданівцями скандальної дванадцятої сотні та відвідав могили загиблих побратимів.

vlcsnap-2014-12-19-17h25m17s36

Майданівці дванадцятої сотні, яких судять у Тернополі, зараз під домашнім арештом. Законодавство не дозволяє їх мобілізувати до війська, тому нардеп Сергій Мельничук звертатиметься до Президента України та служби безпеки, аби при наступній хвилі особи із незначним обмеженням волі або непогашеними судимостями могли теж йти захищати вітчизну. У Тернополі колишній комбат АЙДАРу відвідав і цвинтар, де поховані його бійці.

– Фактично ж на всі завдання ходив з ними. Тисячу разів по тій дорозі проїжджали, і так сталося, що засідка була. Ну.. це війна, – наголошує СЕРГІЙ МЕЛЬНИЧУК, народний депутат України.

У цьому випадку, каже, наяву була зрада.

– Командир першої танкової бригади, отримавши наказ тримати позиції і вернутися на ті позиції, які ін, відповідно, залишив, він просто не виконав команду, а дав наказ, щоб хлопці самі виходили, де вони були. І там вже була засада, – розповідає СЕРГІЙ МЕЛЬНИЧУК, народний депутат України.

Від таких випадків у АЙДАРі не застраховані. Раніше брали на службу лише майданівців, зараз же добровольців дуже багато, ретельно перевірити всіх – непросто.

– Є випадки, пов’язані із мародерством, є випадки, пов’язані ще з деякими моментами. На даний момент декілька чоловік находяться під слідством, і япопередив всіх, хто будуть до чогось причетні, хто будуть протягати руку до майна наших співгромадян, всі будуть покарані, – каже СЕРГІЙ МЕЛЬНИЧУК, народний депутат України.

Сергій Мельничук також вважає, що цю війну можна було попредити, а Крим, вважає, просто здали.

– Нерішучість на перших стадіях, ну а далі, я все таки думаю, що його продали, – вважає СЕРГІЙ МЕЛЬНИЧУК, народний депутат України.

Народний депутат розказує, що перемир’я у війні було необхідним. Були втрати техніки та людей. Проте і тоді і зараз державна політика не налаштована допомагати своєму війську.

– Укроборонпром найсучасніші комплекси ПВО. У нас літають літики російські, вони нас бомблять, а у нас немає комплексів, щоб захиститися, а вони поставили комплеси С-300 на продаж. За таке просто треба судити, – наголошує СЕРГІЙ МЕЛЬНИЧУК, народний депутат України.

Владна ж вертикаль очиститься на повну лише після місцевих виборів.

– Перезагрузка пройшла, але та перезагрузка, на мою думку, відсотків тільки 30. На місцях як була стара команда регіоналів, комуністів і дармоїдів, і тих, хто хоче набити свої кармани, так вона і залишилась, – каже СЕРГІЙ МЕЛЬНИЧУК, народний депутат України.