додому благоустрій Вулицю Збаразьку у Тернополі відкриють до Дня Незалежності

Вулицю Збаразьку у Тернополі відкриють до Дня Незалежності

546

vlcsnap-2014-08-22-15h59m11s34На дорозі вже стелять верхній шар асфальту. Розмітку нанесуть згодом, проте звичний рух транспорту відновлять вже у найближчу неділю, 24 серпня.Проектна документація, виготовлена 9 років тому, двічі перероблений кошторис, понад два місяці роботи – і нині ремонт вулиці Збаразької зрештою вийшов на фінішну пряму. Останній, верхній шар асфальту, температура якого сягає 160 градусів тепла, комунальники стелять з особливим ентузіазмом.

– Сьогодні люди працюють з 6 години ранку і такий великий об’єм роботи виконано. Маємо до 10.30 ми 50% роботи вже зробили, розповідає начальник відділу технічного нагляду Тернопільської міськради Олег Вітик.

А до того були розкопки, руїни, повна заміна всіх інженерних мереж і відновлення кожного шару дороги, починаючи від її основи. Тепер про це можна буде забути надовго, каже Олег Вітик.

-Гарантія на інженерні мережі 50 років, дорожний одяг, на нашу думку, має прослужити не менше 15 років.

На все мали понад 6 мільйонів гривень, проте вулиця обійшлась дешевше, каже міське керівництво. Скільки зекономили, поки не уточняють, але вже знають, гроші не пропадуть, їх використають на ремонт інших вулиць чи дворів.

Бруківка, яку раніше зняли з вулиці Збаразької, частково на неї ж і повернулась, у вигляді заїздної кишені. Таку систему планують практикувати по місту і надалі, на схилах вулиць.

– Тролейбус важкий, маршрутки, корли загружені людьми, приторможують перед зупинкою і робились хвилі. Щоб усунути цей недолік, ми зробили зупинку з тої шашки, яка була знята звідси, перемостили і зробили на бетонній основі, розповідає керівник КП “Міськшляхрембуд” Володимир Малко.

Відновити рух транспорту по Збаразькій планують у неділю, 24 серпня. Розмітку нанесуть згодом.

– Завершуються роботи по вкладанню бруківки на тротуарі, але навіть якщо вони не будуть завершені до неділі, то рух транспорту буде запущений, рух пішоходів по обдній стороні також буде відкритий, бо роботи повністю завершені, а по іншій будуть завершені до Дня міста, каже міський голова Сергій Надал.