додому Новини Вихід у прем’єр-лігу – одне з головних завдань для ФК “Тернопіль”

Вихід у прем’єр-лігу – одне з головних завдань для ФК “Тернопіль”

643

vlcsnap-2015-01-23-16h43m31s141Вийти у прем’єр-лігу – одне з головних завдань для ФК “Тернопіль” на весняну частину Чемпіонату України серед першолігових команд. Зимове міжсезоння для гравців і тренерського штабу команди завершилося.

У футбольну весну першої ліги ФК “Тернопіль” ввійде, займаючи четверте місце в чемпіонаті. Місці високому, бо клуб є дебютантом цього чемпіонату. Віддавши чимало сил восени, футболісти мали змогу відпочити, чим і займалися до 20 січня.

– За свята ми добре відпочили, набралися сил. Про підтримання форми тоже не забували, участвували в футзальних турнірах, дехто так кроси бігав. Так що, думаю, з фізичною формою не буде проблем в нас на першому зборі. Думаю, за збори підготуємося до сезону добре, –  розповів капітан ФК “Тернопіль” Андрій Кондзьолка.

– Скучилися за роботою всі. Всі тренування, всі вправи виконуємо з великою такою охоткою, з відповідальністю. Вже чекаємо коли вже почнеться нормальна погода, вже мороз, сніг спаде, щоб вже вийти на футбольні поля, трошки вже з м’ячом попрацювати. Готуємся, а там будем бачити як підготуємося, чемпіонат покаже, – каже захисник ФК “Тернопіль” Сергій Атласюк.

На перші (двотижневі) збори зимового міжсезоння ФК “Тернопіль” підійшов без втрат основних гравців, які надалі залишаються в команді. Травму лікує Богдан Семенець, відновлюється після пошкодження Василь Чорний, аби до весни вже бути в строю. Завершився контракт у голкіпера тернополян Миколи Плетеницького, проте на збори він приїхав. Каже, до кінця чемпіонату готовий залишитись в клубі.

– Пропозиції є, але я готовий лишитися в ФК “Тернопіль”, тому що це моя рідна команда з якою я добився багато чого. Мені приємно тут виступати, я люблю місто Тернопіль і футбольний клуб, – говорить воротар ФК “Тернопіль” Микола Плетеницький.


Щодо поповнень – то обійдуться без легіонерів. На підтримку запрошують своїх молодших виконавців, дотримуючись обіцянки, що у ФК “Тернопіль” майбутнє за вихованцями саме тернопільського футболу. Серед завдань на весняну частину чемпіонату серед іншого розглядається можливий вихід клубу у прем’єр-лігу.

– Не знаю, шуткую я чи не шуткую, але як можна не тягнутись до великого, а думати, що давайте будемо тут на місці. Ясно, що хочеться щоби Тернопіль заслужив, дві команди є в нас з першої ліги, і щоб в нас не було великого футболу? Я надіюсь, що добре буде і думаю, наші мужі футбольні всьо вирішать і буде всьо нормально. Тільки щоби в Україні був спокій і не було того всього… Не знаю, заберуть моїх хлопців в армію чи не заберуть. Переживаємо за це, але будем бачити – це життя наше, наша держава, наша Україна, за яку ми переживаємо, – пояснив  головний тренер ФК “Тернопіль” Василь Івегеш.