додому АТО Виготовити спиртівки для бійців АТО закликають тернопільських школярів

Виготовити спиртівки для бійців АТО закликають тернопільських школярів

1206

vlcsnap-2014-11-13-12h46m20s5Телеканал TV-4 спільно з Об’єднанням заради громади «Ядро» оголошує акцію. Ми звертаємося до школярів та дирекцій Тернопільських шкіл і просимо підтримати бійців на Сході. Зробити це неважко. Хлопцям доводиться жити в різних умовах і не завжди вони можуть розпалити багаття, аби приготувати собі їжу. Для цього бійцям необхідні спиртівки. Зробити їх можуть власними руками школярі. Для цього потрібен звичайний метал та сухий спирт.

Зробити ось таку спиртівку для бійців на Сході неважко, для цього потрібно метал та кілька хвилин вільного часу.

– Є звичайний метал 10 на 10 – бляшка. З цього металу швидкими рухами на передовій боєць робить спіртовку, на якій легко може приготувати собі їсти. От вона вже стоїть, я поставив на землю, положив кусочок спирту і грію собі поїсти, – показує представник Об’єднання заради громади «Ядро» Тарас Білан.

Такі спиртівки зручно використовувати, коли бійці не можуть розпалити багаття.

– Коли людина поїла – вона робить дуже прості рухи – різниці немає, це вже як конструктор – можна і так загнути. Тобто, основне, що вона стає рівненькою, вона не обтяжує руки. До такої спиртовки ми додаємо по чотири спирта, які герметично запаковані. Один розпакував, щоб сирість інші не натягували, підпалив, всі інші три запаковані. Таким чином боєць може поїсти в умовах, коли боєць не може розпалити багаття, – каже Тарас Білан.


Телеканал TV-4 спільно з Об’єднанням заради громади “Ядро” оголошує акцію. Ми просимо школярів активно до неї долучитися і допомогти нашим бійцям на Сході, зробивши ось такі спиртівки.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:  “Миколайчики” бійцям АТО просять приносити волонтери

– Це метал 10 на 10. Ось такі формочки я передаю Вам, можна розмістити у Вас на телеканалі. Можна їх просто зробити, це звичайний хрест, від нього можна відмалювати, і будь-який учень на трудовому навчанні може це зробити. До того самого Свята Миколая – 4 спирта, там упаковка з 6 коштує 9 гривень, тобто можна це придбати, зробити такий подаруночок. Це дуже потрібно нашим бійцям, – каже Тарас Білан.

Усі хто зацікавиться цією інформацією може звертатися до нас за номеом телефону 43-35-24 або ж пишіть на сайт TV-4. Ми надамо зразок спиртівок і покажемо як їх зробити. А ще ми розповімо в “Провінційних Вістях” про школярів які відгукнуться і допоможуть українським бійцям на Сході.