додому Новини Біля Тернополя працюють вишкільні табори

Біля Тернополя працюють вишкільні табори

610

vlcsnap-2014-09-18-17h55m38s23Аби бути готовим до війни, мати психологічну та військову підготовку, на Тернопільщині діють вишкільні табори. Навчатися в таборі може кожен, хто готовий захищати Батьківщину. На вишколи записалися  вже сотні людей, кажуть організатори.

У вишкольних таборах навчатимуть військовій справі. Також надаватимуть медичну і психологічну підготовку.

– Поводженню зі зброєю, мірам безпеки, як розібрати, зібрати зброю, та що використовується зараз у цьому конфлікті. Планується надавати медичну підготовку, де б люди могли отримувати навички поводження на полі бою. Як надавати медичну допомогу собі, своєму товаришу. Будуть працювати психологи, психотерапевти, які зараз працюють з сім’ями Небесної сотні, як налаштувати себе на військові дії. Там будуть працювати фахові військові, які будуть надавати військову підготовку, – розповідає керівник проекту “Захисти свій дім” Микола.

До вишкільного табору запрошують усіх, хто готовий захищати Україну.

– Люди пенсійного віку скорше за все цих навантажень не витримають, якісь межі здорового глузду мають бути. Зовсім діток брати не будемо і літніх людей так само ні. Має бути мінімальна фізична кондиція в людей. Дуже добре, якщо людина ще й в армії встигла послужити. Дівчат ми так само на вишколи беремо, – каже Микола.


Проводяться табори неподалік від Тернополя, точного місця на загал не розголошують. Записалося на таку військову, психологічну та медичну підготовку вже сотні людей. Детальнішу інформацію про участь в таборі  можна отримати за номером телефону 0671961881.