додому Новини Більше 1000 міліціонерів охоронятимуть виборчі дільниці Тернопільщини 26 жовтня

Більше 1000 міліціонерів охоронятимуть виборчі дільниці Тернопільщини 26 жовтня

602

vlcsnap-2014-10-22-17h01m28s246Більше тисячі міліціонерів залучать до охорони правопорядку на виборчих дільницях у Тернопільській області у день голосування 26 жовтня. Правоохоронці вже несуть службу у посиленому режимі, акцентуючи увагу на дотриманні виборчого законодавства на Тернопільщині.

З 16 жовтня правоохоронці запрацювали у посиленому режимі, аби забезпечити належну підготовку Тернопільщини до проведення позачергових парламентських виборів. Контролюють дотримання виборчого законодавства в області створивши оперативні штаби, готові швидко реагувати на будь-які повідомлення про порушення. Також мешканців просять повідомляти про порушення виборчого законодавства на спеціальну “гарячу лінію” (0352) 25-19-73. Уже отримано 6 таких повідомлень.

– Одне з них внесено в єдиний реєстр досудових розслідувань, яке вже на даний час закрите. Це по Чорткову, щодо формування складу окружної виборчої комісії. Решта повідомлень незначні, це стосується розміщення передвиборчої агітації. Телефонував колега з Чернівецької області, питає – скільки в вас зареєстровано повідомлень? Я кажу, шість. Він каже – а в нас сто сорок, – розповідає  заступник начальника УМВС в Тернопільській області Руслан Балик.

Справляються тернопільські правоохоронці і з масовими акціями, яких з наближенням виборів у Тернополі та області побільшало.

– Десь відстежуємо ті процеси, приїжджають, ви знаєте, політичні діячі, приїжджають агітатори. Ми дивимось десь, щоб ескалації не було, щоб десь те, що проходять інші області, десь яйцями закидають, іншими десь провокативні дії – ми десь унеможливлюєм. Якщо десь якась інформація є, ми стараємось зустрітися з тими сторонами, щоб не допустити, тому що Тернопіль є Тернопіль. Ми завжди були на висоті і по культурі, і по проведенню заходів передвиборної компанії, – каже начальник УМВСУ в Тернопільській області Василь Облещук.


Із 23 жовтня міліціонери почнуть нести службу уже безпосередньо на дільницях.

– Четвер-п’ятниця працівники міліції вже поїдуть. На території області створено 1184 виборчі дільниці і, відповідно, на кожній виборчій дільниці буде нести службу працівник міліції. Тяжко нам звичайно, і враховуючи некомплект, і враховуючи, що 200 чоловік знаходяться на Сході, але ми – і всі служби, і особовий склад, з розумінням поставився до цієї проблеми, – каже Руслан Балик.

Як і на попередніх, президентських, виборах міліція Тернопільщини розраховує на допомогу громади.