додому Новини Більше шести тисяч сімей у Тернополі залишилися без допомоги на дітей до...

Більше шести тисяч сімей у Тернополі залишилися без допомоги на дітей до 3 років

909

1243761636_10Більше шести тисяч сімей у Тернополі залишилися без допомоги на дітей до трьох років. Таку допомогу з 1 липня відмінив Кабінет Міністрів України. Тепер батьки отримують лише одноразову допомогу, частину якої оплачують після народження дитини, а решту щомісяця протягом трьох років.

Мінімальний розмір допомоги по догляду за дитиною до трьох років був 130 гривень, проте багато сімей отримували цю допомогу відповідно до доходів, тож вона сягали 800-900 гривень, кажуть в управлінні соціальної політики. З 1 липня ці допомоги припинені повністю.

– Сім’ї, які отримували допомогу при народженні дитини протягом 2 років, то будуть мати право на отримання допомоги в розмірі 130 гривень лише третій рік і тільки в мінімальному розмірі. Не по доходах, а лише в мінімальному розмірі, – каже Володимир СУЛИМА, в.о. начальника управління соціальної політики Тернопільської міськради.

Пов’язані такі зміни зі складною економічною ситуацією в країні. Безумовно, для бюджету сім’ї такі зміни відчутні. Тепер єдина допомога для батьків – це гроші, які виплачують при народженні дитини і розділяють на три роки.

– У зв’язку з кількістю дітей суми подвоювалися, скажімо 30 тисяч на першу дитину, 60 тисяч на другу дитину, 120 тисяч на третю дитину і всі інші діти. З першого липня на кожну дитину буде призначатися 41 тисяча 280 грн. Не залежно, яка дитина. Разова витрата буде становити 10 320 гривень і щомісячна виплата, яка розбивається на три роки, в розмірі 860 грн, – розповідає Володимир СУЛИМА, в.о. начальника управління соціальної політики Тернопільської міськради.