додому АТО Буржуйки для АТО, які роблять у Тернополі, найближчим часом передадуть на Схід

Буржуйки для АТО, які роблять у Тернополі, найближчим часом передадуть на Схід

1019

vlcsnap-2014-10-22-13h09m09s68Близько 12 буржуйок з матеріалів, які тернополяни активно приносили на склад допомоги бійцям АТО, в найближчий час відправлять на Схід. Волонтери кажуть: буржуйки вкрай необхідні нашим бійцям, відтак просять приносити на склад, що на вулиці Дністрянського,10 на Східному масиві, балони. Також просять зголошуватися спеціалістів-зварювальників.

Аналогів у світі ось такій буржуйці, яку змайстрували тернополяни, немає. Вона зручна і знадобиться бійцям на передовій на Сході. Буржуйка горизонтальна, на ній можна сушити взуття і грітися.

– Вона є дуже проста і легенька. В даній ситуації можна підігрівати їжу, в такій ситуації її можна використовувати для сушки. Крім того, якщо в зоні АТО є труби, то в цей простір запихаються труби. Вони також служать як обігрівачі. Під час транспортування це все дуже просто збирається. Раз, два, ця річ кидається на броню, чіпляється до броні – поїхала на інше місце, тобто, це безпосередньо буржуйка для маленького підрозділу, – розповів представник Об’єднання заради громади «Ядро» Тарас Білан.

Ось ця буржуйка не для передової, а для більших підрозділів військових.

– Це збільшений варіант Тернопільської буржуйки. Ми вчіпили дві бокових труби, щоб було зрозуміло. Тобто, це додаткове нагрівання буде в бліндажі для хлопців. Ось ці самі рушта – для харчування, для підігріву і для сушки. Вона дає більший об’єм тепла і чим вона ще хороша, що хлопці можуть великі бруски різати і прямо туди великими закидати. Вигорає до дна все повністю, тоді закидають нові. Нагрівається вона до червоного, дає багато тепла, – каже Тарас Білан.


Наразі на складі АТО, що на вулиці Академіка Дністрянського у Тернополі, роблять буржуйки з труб великого діаметру. Для менших буржуйок потрібні газові балони, яких бракує. Відтак волонтери просять зголоситись усіх, хто може допомогти.

– Ми їх привезли невелику кількість – десь 10-15 буржуйок, але в нас є таке прохання. От навіть на вторметах є вони, продаються по 50 гривень. Прохання звертайтеся, ми навіть готові придбати. Бо з одного балона виходить дві буржуйки, гарних, хороших, для хлопців. Це одне єдине, велике прохання – балони газові. Люди зголосилися металу є багато, електродів багато, є зварювальники, а от по балонах трохи проблема.

Наразі буржуйки тестують, вже наступного тижня їх повезуть на Схід. Детальнішу інформацію про те, яка допомога потрібна бійцям АТО, можна отримати за номером гарячої лінії логістичного центру -097-205-50-55.