додому Новини Ціни на послуги ЖКГ зростуть з 15 квітня

Ціни на послуги ЖКГ зростуть з 15 квітня

549

jekВ Україні далі дорожчають комунальні послуги. З 15 квітня в Тернополі на 60% подорожчає утримання прибудинкових територій, а вивезення сміття на 8%. Такі тарифи нещодавно затвердили на виконкомі Тернопільської міської ради.

В квітні вивіз сміття для одного тернополянина зросте від 4,2 грн до 7,8 грн за місяць. А тарифи на утримання будинків з 15 Квітня підвищаться – на 60%. Тобто, якщо дотепер тернополяни платили від 50 копійок до 1,50 за м. кв, то вже з квітня платитимуть від 80 коп до 2 гривень 40 копійок. Тариф на комунальні послуги в Тернополі сформували ще в 2011-му році і навіть після подорожчання він залишається одним з найнижчих у порівнянні з іншими містами України, каже Владислав Стемковський.

– Якщо порівняти цей тариф, враховуючи, що в деяких містах тарифи були змінені в 2012, 2013 роках, то в нас тариф один з найнижчих. Тариф в нас виглядає одним з найменших і ми, спілкуючись з колегами з інших міст, знаємо, що всі зараз переглядають тарифи. Тобто остання девальвація гривні, вартість паливно-мастильних матеріалів призводить до того, що зараз в всіх містах тарифи перераховують, – пояснив заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський.

– МВФ зобов’язав привести у відповідність тарифи на енергоносії. Хочу привести декілька цифр, щоб не лякати. Перше, ріст електроенергії це вже є 156%, проте, він буде рости і далі і далі до 16 року. Крім того зросли паливно-мастильні матеріали, будівельно-монтажні матеріали, мінімальна заробітна плата. Все це привело до зростання тарифів на ЖКГ, – каже начальник фінансово-бухгалтерського відділу міського управління ЖКГ Надія Кравець.

Тернополяни, які неспроможні платити за послуги, зможуть оформити житлову субсидію. Згідно з дорученням міського голови прийматимуть документи на субсидії у всіх ЖЕКах міста, їх є 14.