додому Новини Футбольне майбутнє Тернопільщини обговорили представники влади і футбольні функціонери

Футбольне майбутнє Тернопільщини обговорили представники влади і футбольні функціонери

832

vlcsnap-2014-11-05-18h33m19s147Про футбольне майбутнє на Тернопільщині сьогодні говорили представники влади і футбольні функціонери. На поверхню підняли проблеми, які нині є у футболу в Тернополі та Тернопільській області і, відповідно, обговорили можливості вирішення цих проблем й подальших кроків у популяризації й розвитку цього виду спорту.

Проблем у футболу на Тернопільщині чимало. Приміром, в чемпіонаті області, у порівнянні з минулим роком, цьогоріч грає вдвічі менше команд – 9 на противагу минулорічних 18. Завдання ж – хоча б по команді-учасниці від кожного району області. Тут же – в районі не грає команда, відтак занепадає стадіон й інша інфраструктура. Крім цього не варто забувати про дитячо-юнацький футбол, жіночий футбол. При цьому Федерація футболу, яка є одним із рушіїв розвитку цього виду спорту – це громадська організація, неспроможна потужно фінансувати необхідні проекти. Тож підтримки програми масового розвитку футболу на Тернопільщині кожного року шукає у місцевої влади.

– Ми писали все реальну ситуацію, яка залежить від нас, від Федерації і обласної і від районних федерацій, і лише тільки просили то, що нам обласна рада, обласна адміністрація, ми рахуєм, що зобов’язані помагати. По 100 тисяч кожному району і два рази в рік нагородження по 12 чи по 13 тисяч, сувеніри нам купують на підведення підсумків, журналісти знають, футбольного сезону і на фінал Кубка області, – вважає віце-президент ФФУ, голова Федерації Футболу Тернопільської області Володимир Мариновський.

– Будемо намагатись допомагати в тому об’ємі, наскільки це буде можливо. Чекаю цієї програми, тому що з нею не знайомий.  Департамент готовий розглядати пропозиції, які будуть надані Федерацією, тому що це громадська організація і має бути пропозиція, вона має бути обгрунтована. Ми теж готові стояти на захисті федерації футболу, на захисті інтересів дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які ми фінансуємо, – говорить директор департаменту сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Тернопільської ОДА Віктор Мацикур.


– Я хочу, щоб результатом нашого сьогоднішнього круглого столу, обговорення вийшов проект програми розвитку футболу. Ми не можем жити від випадку до випадку, перепрошую, від голови до голови і губернатора до губернатора. Проект футболу – має бути програма стабільна, приблизно на 4-5 років, розумієте. Федерація футболу України нам спускає, я думаю, що обласна рада його підтримає на найближчих засіданнях, – каже голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець.

Також розраховують на небайдужість бізнесу до розвитку футболу.