додому благоустрій У Тернополі триває капітальний ремонт дворів

У Тернополі триває капітальний ремонт дворів

675

vlcsnap-2015-04-24-13h31m02s138У Тернополі триває капітальний ремонт дворів, прибудинкових територій та міжбудинкових проїздів. Наразі капітально ремонтують двори на вулицях Київській,10 і Лепкого, 14 там вже замінили бордюри, планують облаштувати нову підпірну стінку, водовідведення та тротуари. Загалом у Тернополі є близько ста дворів, які потребують капітального ремонту.

У Тернополі капітально ремонтують двори на вулицях Київська,10 та Лепкого,14.

– Було дуже багато скарг мешканців цих дворів, оскільки, по-перше, постійно двори підтоплює, бо не було відтоку двори, а по-друге, дорожнє покриття тротуарів знаходиться в дуже поганому стані. В Тернополі є таких близько 100 дворів. За рік ми в силах робили близько 30 таких дворів. Ці 2 двори будуть робитись в комплексі, тому що вони взаємозв’язані, сток води буде зачіпати обидва двори, ремонтні роботи уже розпочались з заміни бордюрів, тротуару та відведення води, – розповідає міський голова Тернополя Сергій Надал.

Крім водовідведення, бордюрів, тротуарів, на вулиці Київській,10 облаштують ще й нову підпірну стінку. Тернополяни можуть подавати свої пропозиції щодо ремонтів дворів у міськраду, їх думку обов’язково врахують, каже Сергій Надал.

– Думка людей важлива, бувають такі випадки, що коли починається ремонт, люди виходять і кажуть, ні, ми так не хочемо, ми хочемо по-іншому. Там де є думка людей вірною, вони завжди враховується, але є такі впадки, де інженери приходять і пояснюють, що робити потрібно саме так і не інакше, тому що є певні будівельні вимоги та норми. Люди можуть звертатися на платформу “Відрите місто”, давати свої пропозиції, люди звертаються на телеефірах, радіоефірах, на службу 15-80 і там де є найбільші проблеми, найбільше звернень, ці об’єкти мають бути обов’язково перевірені, – каже Сергій Надал.