додому благоустрій У Тернополі почнуть облаштовувати Парк здоров’я

У Тернополі почнуть облаштовувати Парк здоров’я

556

vlcsnap-2015-03-31-15h15m37s20У Тернополі побільшає парків. В обласному центрі облаштують Парк здоров’я. Розмістять його на вулиці Бережанській поблизу третьої лікарні. У планах влади та комунальників міста поприбирати територію, знищити самосіви, облаштувати алеї, велодоріжки, дитячий і спортивний майданчики.

Парк здоров’я площею 9 гектарів облаштують поблизу третьої лікарні у Тернополі. Спершу там зріжуть самосів, який наразі не дозволяє гуляти в парку, та встановлять дитячий майданчик площею 250 квадратних метрів.

– Дитячий майданчик буде знаходитися зразу близько біля дороги, зараз там стоїть спортивний майданчик, ми його перенесемо і буде дитячий. Буде досить великий майданчик, його територія – 250 кв.м. Чому ми зробили його близько до дороги? Щоб мешканці, які проживають поруч, змогли перейти дорогу, ясно що ніхто не хоче йти вглиб парку, щоб погратися з дитиною. Тому всі такі важливі речі ми старалися наблизити ближче до дороги, – розповів заступник начальника управління ЖКГ Тернопільської міськради Олег Соколовський.

Крім дитячого буде ще й спортивний майданчик площею 150 квадратних метрів. Цікавим буде вхід у парк, там розмістять дерев’яну арку. Досить великою, а це – 742 метри квадратні, буде центральна алея Парку здоров’я, каже Олег Соколовський, також облаштують маленькі доріжки по боках. А на схилі у парку створять оглядовий майданчик.

– Там буде збудована пергола. Вона буде прозора, тут можна буде заховатися від сонця та відпочити. Дуже буде багато кишеньок, близько двадцяти, де будуть лавки. Їх розставлять всюди, наприклад, людина хвора з лікарні чи просто пішохід, зможе присісти. Паралельно центральній алеї буде зроблена велодоріжка.

Велодоріжка займе понад 240 квадратних метрів. Завдання міської влади – не змінити парк, каже Олег Соколовсьий, а його підсилити. З часом там передбачене ще й освітлення.