додому АТО Тіло загиблого в зоні АТО Андрія Дрьоміна зустрів Тернопіль

Тіло загиблого в зоні АТО Андрія Дрьоміна зустрів Тернопіль

1278

vlcsnap-2014-08-12-18h00m39s104Сьогодні Тернопіль зустрів тіло ще одного загиблого в зоні АТО бійця. Андрій Дрьомін загинув  від кулі снайпера при спробі звільнення Іловайська. На війну пішов добровольцем. Воював у складі батальйону “Азов”, був гранатометником. Він загинув разом зі своїм побратимом, чоловіком журналістки Тетяни Чорновол, той кинувся рятувати Андрія і сам потрапив під обстріл. Похорон Андрія Дрьоміна відбудеться завтра в селі Великий Глибочок Тернопільського району о 12.00. Вічна слава героям і світла пам’ять.
 
Його називали “Світляком”- тим, що світиться у темряві. Світлий душею, діями і помислами, обрав одну з наймирніших професій – коваля. Він насправді жив з Україною у серці, так запевняють друзі і побратими. Свою непокірність проявив ще у двохтисячному під час акції “Україна без Кучми”, був активним членом організації УНСО, Революцію гідності провів на Майдані.

– Спогади у мене про нього завжди світлі. Я старший, але я в нього цієї врівноваженості вчився. Ми їхали з Майдану, була сильна заметіль. Автобуси за нами не прийшли. Ми їхали поїздом. Це був московський поїзд. До Будапешта їхали “масквічі”, але уродженці України, то ми цілу дорогу переконували їх, що у нас твориться на Майдані. Я, як історик і журналіст, показував фотографії. Там половина вагона, це був плацкарний вагон, вони всі слухали. Коли ми вийшли, я кажу: добре, що ми не пішли спати. Він каже: ми добру роботу провели. Тепер вони приїдуть додому і розкажуть, – пригадує воєнний історик. друг А. Дрьоміна Ігор Крочак.


Ігор Крочак – з тих тернополян, які останніми бачили Світляка живим. Наприкінці липня тернополяни доставляли допомогу в зону АТО. Ігор запевняє: бойовий дух бійців був на висоті.

– Спорядження,харчі, ляльки-мотанки від тернопільських дітлахів. Вони такі раді були. І Андрій брав собі ляльку-мотанку. Вони такі були раді.

В бойовому батальйоні “Азов” служать герої, які першими добровільно пішли у бій, коли були проблеми в збройних силах України, а Нацгвардія не до кінця сформувалась. Сьогодні, переконаний воєнний історик, аби вберегти життя цих героїв, їм потрібна бронетехніка, бо мають справу з професіоналами.

– Це спеціально робиться. Поранений гранатометник. До нього кидаються кращі бійці, знову поранення. Це працює професійний снайпер. Снайпер ополчення цього не зробить. Це зробить професійний снайпер. Якби вони мали свою бронетехніку, могли б евакуйовувати своїх поранених з поля бою. Їм все потрібно надати.

“Світляк пішов… Хай же буде доброю його дорога до Богів, і хай він швидше повертається до нас у новому втіленні. Хай Прамати Земля веде його до чимскорішого переродження, а Леля дарує нове життя – чисте й світле!”, – написала у соцмережі Лілія Мусіхіна. Поховають Андрія Дьоміна завтра, 13 серпня, опівдні.