додому Новини Тернопільщина сьогодні попрощалася з предстоятелем УАПЦ митрополитом Мефодієм

Тернопільщина сьогодні попрощалася з предстоятелем УАПЦ митрополитом Мефодієм

919

vlcsnap-2015-02-27-13h58m55s60Тернопільщина сьогодні попрощалася з Предстоятелем Української автокефальної православної церкви митрополитом Мефодієм. Помер владика напередодні, на 66 році життя, від тяжкої недуги. Автокефальну церкву він очолював з 2000 року. Поховали Митрополита біля церкви Різдва Христового у Тернополі.

Духовенство зі всієї України, прихожани з квітами йшли в храм Різдва Христового, що на вулиці Руській у Тернополі, аби вшанувати пам’ять Блаженнішого Мефодія.

– Це була унікальна людина, яка своїм добрим прикладом слідувала словам Христовим: “Хто хоче йти за Мною, хай візьме свій хрест і йде за мною.” Це благе ярмо, яке він ніс на своїх плечах, священичого служіння, потім чин Єпископа, предстоятеля церкви, опікуючись кожною віручою людиною, відкритою своїм серцем. Він молився за український народ і хотів, щоб він був не таким знедоленим, а життєрадісним, – говорить керуючий Хмельницькою Єпархією УАПЦ Єпископ Тернопільський і Червоногородський Мстислав.

Поховали Митрополита Мефодія біля церкви Різдва Христового у Тернополі. Таким був заповіт Блаженнішого.

– Саме служіння у цьому храмі Різдва Христового якраз і надихнуло його, щоб бути постійно тут. Як він казав: “Сторожем для цього святого храму”. Бо багато було перепетій світу, де інші конфесії хотіли захоплювати цей святий храм, але Владика відстояв і цей храм залишився вірним Автокефалії. Тому бажання його виявилося так, щоб він спочивав біля цієї святої церкви, – каже Єпископ Тернопільський і Червоногородський Мстислав.