додому Новини Терміново погасити понад 20 мільйонів боргу за тепло та гарячу воду

Терміново погасити понад 20 мільйонів боргу за тепло та гарячу воду

931

2674114221,5 мільйон гривень заборгували тернополяни за тепло та гарячу воду. Це не дає можливості комунальному підприємству “Тернопільміськтеплокомуненерго” повністю розрахуватися за спожитий газ. Комунальники просять людей терміново погасити заборгованість.

– На 1 серпня заборгованість населення міста за спожиті послуги з за централізоване опалення та постачання гарячої води становлять 21,5 млн. гривень. Це не дає підприємству повністю розраховуватися за спожитий газ. Відповідно, оскільки наближається зима, то така людям порада: утеплити вікна в квартирі, утеплити двері в квартирі, щоб постійно не виходило тепла. Також велику економію до 30% несе повне утеплення будинків, – розповідає заступник начальника служби збуту теплової енергії КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” Андрій Мельник.

В Тернополі є понад 550 квартир, власники яких боргують комунальному підприємству “Тернопільміськтеплокомуненерго” більше 10 тисяч гривень. Комунальники просять усіх погасити заборгованість.

– Хочу звернутися до користувачів, які наростили з якоїсь причини свій борг, знайти можливість все таки розрахуватися за отримані послуги. Бо на боржників, які регулярно не сплачують за теплову енергію, ми змушені подавати в суд на примусове стягнення цієї заборгованості, – говорить Андрій Мельник.

А щоб зменшити розмір платежу в опалювальний період, комунальники пропонують  споживачам послуг з централізованого опалення, які не користуються субсидіями,  платити рівними частинами впродовж року. За додатковою інформацією звертайтеся в службу збуту теплової енергії, що знаходиться на вулиці Острозького,43 у Тернополі.