додому Новини Перший цьогоріч сільськогосподарський ярмарок відбудеться у Тернополі 14 березня

Перший цьогоріч сільськогосподарський ярмарок відбудеться у Тернополі 14 березня

651

vlcsnap-2015-03-06-12h13m56s46Перший цьогоріч сільськогосподарський ярмарок відбудеться у Тернополі 14 березня. Торгуватимуть на “Дружбі”, “Східному” і “Сонячному” масивах з 9 години ранку. Організатори кажуть, дороге пальне завадить взяти участь в торгах усім районам, та й знизити ціни, як хотілось би, проте сільськогосподарські продукти все одно будуть дешевшими, ніж на ринках. Для тих, хто скупитись не встигне, 4-го квітня проведуть ще один ярмарок.

Традиційний ярмарок у Тернополі – це сільгоспвиробники зі всіх районів області, вдосталь продукції, ціни, нижчі від ринкових і черги покупців. Проте цього року на звичних торгах позначилась ситуація в країні. Харчів люди потребують, як і раніше, а от привезти їх на ярмарок через вартість пального зможуть не всі райони. Інакше зробити товар дешевшим не вдасться. Найнеобхідніший товар тернополянам у суботу, 14 березня, привезуть з навколишніх населених пунктів. Про ціни на ярмарку говорити поки рано, бо вони змінюються, кажуть в департаменті агропромислового розвитку Тернопільської облдержадміністрації.

– Ціни ми будемо розставляти за 3 дні до проведення ярмарку, коли впаде трохи ажіотаж і заспокоїться населення з вигрібанням полиць в магазинах. Ми вже бачимо, що ціни на цукор почали падати, бо наситився ринок, на крупи і муку стабілізувались, деякі продукти, овочі спочатку колосально виросли, тепер трошки впали, – розповідає директор департаменту агропромислового розвитку Тернопільської облдержадміністрації Олег Напора.

На деякі групи товарів обіцяють знижки до 15%, порівняно з ринковими цінами, проте інші здешевити більше, ніж на 5% не вдасться, каже Олег Напора.

– По деяких ми зможемо досягнути тільки декілька відсотків, адже ці товари не виробляються в нас. Наприклад, олією ми забезпечені тільки на 15%, в межах нашої області є виробництво, отже досягнути якогось колосального зниження ціни нереально. Якщо вона завозиться з південних, східних областей, то гарантувати, що вона буде дешевше ми не можемо, – каже Олег Напора.

Торгуватимуть у Тернополі 14 березня з 9 години ранку у чотирьох місцях: на «Дружбі» – на перехресті вулиць Миру – Дружби, на «Східному» – на проспекті Степана Бандери, перед центральним стадіоном, а також на вулиці Лесі Українки перед рестораном «Галич» та на масиві «Сонячний» поблизу ринку «Галицький». Ще один ярмарок проведуть 4 квітня.