додому Новини Перевірити себе у реєстрі виборців можна не виходячи з дому через інтернет

Перевірити себе у реєстрі виборців можна не виходячи з дому через інтернет

867

vlcsnap-2014-10-08-15h30m45s140Перевірити себе у реєстрі виборців можна не виходячи з дому через інтернет. Для цього потрібно зайти на офіційний сайт ЦВК. У розділі “Державний реєстр виборців” знайти закладку “Особистий кабінет виборця”. Зареєструвавшись там, кожен може перевіритися в реєстрі. Інформація прийде на електронну адресу.

Перевірити себе у реєстрі виборців можна в приміщенні дільничної комісії або на сайті www.drv.gov.ua. Там треба зареєструватися в “Особистому кабінеті виборця” й оформити заявку на перевірку даних. Відповідь прийде на електронну пошту, яку людина вказала при реєстрації.

– Сайт Державний реєстр виборців. Є позначка – особистий кабінет виборців. Клікаємо на ці позначки. Перед нами висвітлюється такі позиції. Необхідно заповнити свої реквізити. Але наголошую – правильно заповнити, бо є особи, які чи навмисно чи з умислом заповнюють неправильні дані – це є додаткова для нас робота – шукати цю людину, давати запити у відповідні служби, щоб переконатися чи є така людина чи нема, – розповів начальник відділу ведення Державного реєстру виборців міської ради Віктор Пулька.

Якщо Вас у списку немає, або дані вказані з помилкою, потрібно написати заяву у відділ ведення Державного реєстру виборців.

– Система автоматично опрацьовує, ЦВК надсилає повідомлення. Якщо вже немає цієї людини, тоді дається запит на реєстр, де вказана ця людина по реєстрації, ми даємо запити у відповідні служби, перевіряємо, які дані, можливо, людина правильно вказала, а в реєстрі неправильні дані, тоді ми виправляємо ці помилки, і цій людині ще раз приходить інформація про те, що вже виправлено і Ваші дані правильні і Ви є у списках, – каже Віктор Пулька.

Те, що Ви є у списках виборців, засвідчить запрошення, яке ви повинні отримати не пізніше шістнадцятого жовтня.