додому Новини На Тернопільщині триває акція “Миколай про тебе не забуде”

На Тернопільщині триває акція “Миколай про тебе не забуде”

616

vlcsnap-2014-11-26-14h39m57s148На Тернопільщині триває акція “Миколай про тебе не забуде”. Організатори закликають тернополян приносити подарунки сиротам, дітям з малозабезпечених сімей, а також тим, батьки яких в зоні АТО, у будь-яку Греко-Католицьку церкву в Тернополі. А в четвер, 27 листопада, о 19 годині в “Хмільному щасті” в рамках акції відбудеться благодійний концерт за участю гуртів “Тріода”, Bugs Bunny та “Солодощів”, а також команд КВН “Оптом дешевше” та “Вікенд”. Благодійний внесок – 30 гривень. Виручені гроші витратять на цукерки, мандарини, засоби гігієни, канцтовари для малечі.

Акція “Миколай про тебе не забуде” в розпалі. Наразі відбуваються вишколи для помічників Святого Миколая. А завтра організатори запрошують на благодійний концент – початок о 19-й в “Хмільному щасті”.

– 27 листопада в нас буде благодійний концерт, з 8 до 12 грудня – традиційні майстерні Святого Миколая. І вперше для Тернополя буде парад помічників святого Миколая – це буде 14 грудня. По місту пройдеться парад. Він буде такий повномасштабний, – розповідає координатор акції “Миколай про тебе не забуде” Назар Біляк.

Щосуботи помічники Святого Миколая пакують пряники, їх можна купити в усіх Греко-католицьких церквах Тернополя. У храми також просять приносити іграшки, канцтовари, засоби гігієни і благодійні пожертви. Зголошуватись закликають і волонтерів.

– В групі Вконтакті “Миколай про тебе не забуде Тернопіль” є посилання на реєстраційну анкету, там можна залишити свої персональні дані, а далі наші координатори до людей зателефонують і скажуть, що і коли буде відбуватися. Там також можна вибрати рід занять, якими люди хотіли б займатися, тобто: рознесення подарунків, чи пакування пряників, чи допомога на майстерні Святого Миколая, сортування речей, які приносять на фабрику, – каже Назар Біляк.

Щороку подарунки отримує більше тисячі дітей. Цьогоріч ця цифра буде ще більшою, бо волонтери формуватимуть пакунки також для дітей бійців, що нині воюють на Сході, та переселенців.