додому надзвичайне Майже 400 тисяч гривень викрали з помешкання знайомої двоє злодіїв

Майже 400 тисяч гривень викрали з помешкання знайомої двоє злодіїв

826

vorЗа підозрою у вчиненні крадіжки співробітники Чортківського райвідділу міліції затримали двох раніше судимих жителів Тернополя. Чоловіки поцупили з помешкання знайомої значну суму валюти.

Із заявою про крадіжку до співробітників Чортківського райвідділу міліції звернулася жителька райцентру. Жінка повідомила, що на декілька днів їздила у гості до знайомих, а коли повернулася виявила, що з будинку зникли понад 3 тисячі євро, 6 тисяч доларів та майже 7 тисяч фунтів. У гривневому еквіваленті сума краденого – майже 400 тисяч гривень.

Правоохоронці оглянули помешкання потерпілої. Слідів проникнення не виявили – вхідні двері та вікна були непошкоджені. Міліціонери почали відпрацьовувати різні версії, перевіряти коло знайомих потерпілої.

У крадіжці оперативники запідозрили 25-річного чоловіка, котрий час від часу навідувався у гості до потерпілої. Саме він виявився причетним до зникнення значної суми грошей з будинку. Чоловік зізнався у крадіжці. Правоохоронці встановили, що на злочин він пішов разом із 22-річним другом. Обоє підозрюваних – жителі Тернополя, раніше судимі за майнові злочини. Познайомилися у місцях позбавлення волі.

Частину крадених грошей у них вилучили, решту вони встигли потратити на розваги. Щодо підозрюваних розпочато кримінальне провадження. Їх дії слідчі кваліфікують за частиною 3 статті 185 ККУ – крадіжка. Покарання за це від 3 до 6 років позбавлення волі. На рішення суду вони чекатимуть під арештом.