додому АТО Комплексну програму реабілітації бійців АТО затвердили на сесії міської ради

Комплексну програму реабілітації бійців АТО затвердили на сесії міської ради

814

vlcsnap-2015-03-11-16h08m37s173Комплексну програму  реабілітації бійців АТО затвердили на сесії міської ради. Вона включає надання медичної, психологічної допомоги бійцям та інші соціальні послуги. Учасники АТО можуть звертатися за безкоштовною допомогою в усі медичні заклади Тернополя, а також в управління соціальної політики міста.

Тернопільська міська рада затвердила комплексну програму реабілітації бійців, згідно з якою учасники АТО можуть отримати безкоштовні медичну, психологічну, соціальну та юридичну допомоги. Для цього потрібно звернутися в будь-який медичний заклад міста, в управління соціальної політики чи в міськраду. До прикладу, в третій лікарні Тернополя безкоштовне стаціонарне лікування вже пройшли близько десяти бійців. Тут, розповідає головний лікар Юрій Лазарчук, є всі умови для реабілітації воїнів: ванни для гідромасажу, кабінет лікувальної фізкультури, інгаляторій, лазерна, магнітотерапія та ряд інших послуг.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:  Безкоштовні юридичні консультації учасникам АТО надають у Тернополі

– Ми маємо можливість надавати повний спектр реабілітаційних програм для учасників АТО. Сюди входить і фізіотерапія, і лфк-масажі, підводні масажі, ванни. Я думаю, що це буде достатньо цікаво і помічне бійцям. Момент війни і момент, коли вони приїжджають сюди, де немає війни, це треба згладити. Тому простий масаж чи проста процедура приводить до кращої адаптації до мирних умов бійців, – розповідає головний лікар Тернопільської міської комунальної лікарні №3 Юрій Лазарчук.

Медики Тернополя йдуть назустріч бійцям, відтак кожен учасник АТО може звернутися за безкоштовною допомогою в будь-яку лікарню міста.

– Звертатися можна до будь-якого лікаря, до профільного спеціаліста,  в залежності від тієї патології, яка є. Всі лікарі ознайомлені з цієї програмою, всі лікарі знають про цю програму, хай звертаються до будь-яких лікарів як в стаціонарі, так і в поліклініці. Документи які потрібні, безумовно ті, що підтверджують те, що вони являються військовослужбовцями і перебували в зоні АТО, – каже Юрій Лазарчук.

Загалом на реабілітацію тернополян, які воюють на Сході міська рада виділила близько 360 тисяч гривень.