додому Новини Займатись оздоровчою фізкультурою запрошує тих, кому за 50, організація “Самопоміч”

Займатись оздоровчою фізкультурою запрошує тих, кому за 50, організація “Самопоміч”

730

vlcsnap-2015-04-24-16h49m53s245Безкоштовно відвідувати спортивні заняття на свіжому повітрі запрошують активних людей, яким за 50. Займатись оздоровчою фізкультурою їх запрошує громадська організація “Самопоміч”, яка організувала такий проект.

– Ми вважаємо, що здоров’я та інтелект нації – це запорука успішної держави. Тому один з напрямків, які пріорітетні у роботі нашої громадської організації – це промоція здорового способу життя серед тернополян. Ми проаналізували інформацію в пресі про країни, де високий процент довгожителів, і з’ясувалося що там заняття спортом та фізкультурою серед людей літнього віку – явище не просто популярне, а масове, – розповідає керівник Тернопільської міської ГО “Самопоміч” Андрій Грицишин.

Тернопільський стадіон пообіді. Тут чи не усім – вже за 60. І про здоров’я своє вони дбають. Тренер розробив для них спеціальну програму і розказує, чого згодом досягнуть його спортсмени.

– Вони збільшать силу свою, гнучкість, витривалість, яка є загальна і серцево-судинна, вони будуть тримати баланс.  Вони будуть сильніші, сміливіші, швидші, впевненіші в собі, – говорить фітнес-тренер Ігор Дебельський.

Ігор Шушкевич, директор Тернопільського міського стадіону, активіст “Самопомочі”, додає:

– Даний проект ми запустили з метою побороти хибне уявлення про те, що людина, в основному старшого віку, коли займається важкою фізичною працею в себе на городі чи на дачі, це заміняє їй заняття спортом. Це неправильно.

Заняття “Оздоровча фізкультура 50+” проводять у вівторок і п’ятницю, початок – о 14:00, тривають вони півтори години. Займатись фізкультурою закликають усіх охочих, заняття безкоштовні. Аби записатись, звератайтесь у офіс “Самопомочі” за адресою Руська, 52 чи за номером телефону 52-27-27.