додому Новини Добровольчий батальйон “Торнадо” і Козацький отримали допомогу від тернопільських волонтерів

Добровольчий батальйон “Торнадо” і Козацький отримали допомогу від тернопільських волонтерів

547

vlcsnap-2015-03-30-15h30m46s250Перший козацький батальйон і батальйон добровольців “Торнадо” отримали допомогу від Тернопільського обласного відділення Міжнародного Центру впровадження програм ЮНЕСКО, до роботи якого долучились і місцеві підприємці. Допомога цілеспрямована. Її отримають поранені бійці. Імпортна медична техніка допоможе їм швидше одужати.

Милиці, візки, ходунки, – це те, чого сьогодні потребують поранені і хворі бійці на сході. Здорові ж просять тепловізорів і шоломів, а ще на дорогу потрібне пальне. У складі першого козацького батальйону і добровольчого батальйону “Торнадо” – близько шістдесяти тернополян. Адресну допомогу від земляків вони отримають вчетверте. Зв’язок з бійцями підтримують через військового капелана.

– Перший батальйон українського реєстрового козацтва саме на передовій. Це станиця Луганська. Вони б’ють ворога. Це справжні козаки. І дух козацтва він є присутній усюди. Мені приємно, що ми всі разом, як справжні козаки робимо цю нелегку роботу, але, повірте, їм там не є легше, їм там є важче, – розповів військовий капелан отець В’ячеслав.