додому Новини В Україні розпочалась реєстрація на пробне тестування

В Україні розпочалась реєстрація на пробне тестування

931

testВ Україні розпочалась реєстрація на пробне тестування. Триватиме вона місяць – до 15 грудня. Подати заявку можна лише через інтернет. З Тернопільщини уже зареєструвалось близько 300 майбутніх абітурієнтів.

Щоб зареєструватися, необхідно зайти на сайт Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти. Процедура нескладна, кажуть організатори, достатньо заповнити спеціальну анкету. Пробне тестування – це ще одна можливість перевірити власні знання та приборкати зайві хвилювання. Головна мета, наголошують організатори, – морально і практично підготувати абітурієнтів до ЗНО. Спробувати власні сили можна із будь-якого з восьми предметів, які будуть і на основному тестуванні. Писатимуть пробні тести в кінці березня наступного року.

– З української мови та літератури буде 21 березня, а зі всіх інших предметів 28 березня. Тому реально буде пройти тестування пробне з одного або двох предметів за вибором абітурієнтів. Причому під час пробного тестування буде можливість вибрати і пройти за дворівневими тестами з української мови і літератури та математики, – розповідає заступник директора ТОКІППО з питань ЗНО та моніторингу якості освіти Юрій Шайнюк.

Організатори наголошують, до реєстрації на пробне тестування треба підійти відповідально і уважно, без поспіху заповнити усі поля. Пробне тестування, на відміну від основного, не безкоштовне. Протягом десяти днів після реєстрації потрібно оплатити 89 гривень у будь-якому відділенні банку. Квитанцію про оплату необхідно зберігати. Вона буде перепусткою у пункт пробного тестування. Кількість абітурієнтів, за прогнозами організаторів ЗНО, у 2014 році не буде відрізнятися від попередніх років.

– 3-4 березня наступного року на персональній сторінці, яка автоматично створюється при реєстрації, можна буде роздрукувати запрошення на пробне тестування. Як правило пункти тестування будуть у райцентрах і також у місті Тернополі, – каже Юрій Шайнюк.